måndag 18 augusti 2014

Man lär så länge man lever..

Ni som troget besöker våra idéträdgårdar har kunnat följa förvandlingen från nyplantering till nutid. Vissa ytor blir bara vackrare med tiden, medan andra är mest lämpade att avnjuta under högsommaren då blomningen nått sin absoluta peak. Ängen hos Robin Hood har varit oss trogen länge, men förtjänar att bli ihågkommen så som den var när den var som vackrast.

Äng i blomsterskrud (11/7)
Frökapslar i all ära men när ytan är full av utblommade och slängiga växter ser det inte längre trevligt ut. Man lär så länge man lever. Nu var det hög tid att göra något åt saken.
Utblommat och risigt

Trist, brunt och ganska skräpigt

Idag var vi i Robin Hood och gjorde en insats med de förutsättningar som fanns. Ängen blev förvandlad till en glänta i skogen med hjälp av omplacerade gräs och nävor. Vallmo, blåklint och prästkragar fick tacka för sig, eller... det kanske är vi som ska tacka.

Om någon vecka har de omplacerade växterna förhoppningsvis ryckt upp sig och rätat på ryggen och vår förhoppning är att uttrycket ska bli lite trevligare och mer hållbart när hösten kommer smygande. 

Det ser lite "skruttigt" ut nu i början, men vi hoppas att det ska ta sig och med tiden bidra till vackra färgskiftningar när hösten är i antågande.


Gräs och nävor får ersätta vår en gång så vackra äng
Med lite tid ska det nog se riktigt trevligt ut igen. 

Under tiden som skurarna envisades med att avbryta oss, fick vi tillfälle att utnyttja den elaka häxans torn i Törnrosas trädgård. Det utrymmet fungerade mycket väl som regnskydd. Tack för lånet!
Takdropp från den vackra hängrännan av björk i Törnrosas trädgård
Två glada "Robin Hoodare" i skydd hos Törnrosa (Miranda och Kristina)
I väntan på att den värsta skuren ska avta
Nöjda med dagens insats var det dags att packa ihop. Regnet gjorde en paus och vi krafsade ihop det sista och tömde det på komposten. Trots detta oroliga väder har det varit flera besökare här idag. Det är ju helt underbart!

I dag fick jag dessutom tillfälle att ta ett par bilder som jag väntat på. Äntligen fick jag med, inte en, utan två regnbågar över landet Oz.
Den Gula vägen, Plåtis och Fågelskrämman under regnbågarna
"Somewhere over the Rainbow"
Vi ses i idéträdgårdarna!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar