tisdag 9 september 2014

(Ris) men mest ros och en uppmaning till er alla!

Då var klassen ute på praktik igen. Vi är splittrade på olika håll, fullt upptagna med att bli visa genom lärande i verkliga livet. Det är en lite bitterljuv känsla. Dels för att vi bara hunnit gå fyra veckor i skolan efter sommarlovet innan uppbrottet, men kanske mest för att det bara är sex veckor kvar av vår utbildning då vi åter strålar samman nästa gång. Det är inte bara sommaren som börjar gå mot sitt slut, det gör även vår tid här på trädgårdsmästarutbildningen. Det känns lite konstigt. Läskigt och bra på samma gång.

Innan vi drog ut på LIA (Lära I Arbete) hade vi, tillsammans med några av våra lärare, en utvärdering av vårt arbete i idéträdgårdarna. Det var lite ris, men mest ros. Med tanke på sommaren (den underbara) har det gått över förväntan med tillväxten, mycket tack vare alla duktiga klasskamrater som vattnat för fulla muggar enligt schema. Växterna i Robin Hood´s spegelskog har tagit en del stryk, men de har faktiskt, förutom att dränkas av solsken även fått dubbel dos tack vare speglarna som reflekterat. Lite gnissel om gångar som inte varit helt tydliga, samt ett och annat växtval som kanske borde ha tänkts över lite bättre. Men i det stora hela var det med beröm godkänt. Jag hoppas och tror att vi alla kan skriva under på att vi är nöjda med resultatet och hoppas att ni besökare också är det.

Vid tillfället för utvärderingen var vi minst sagt helt slut efter att samma förmiddag tömt förrådet på energi under en tentamen i växtskydd under ledning av Maj-Lis Pettersson. Alla var totalt tomma i bollen, men som det så ofta är under den här utbildningen så gäller det att snabbt ladda om för nästa utmaning. Sagt och gjort. I tätt ihållande duggregn möttes vi upp i idéträdgårdarna redo för en genomgång och utvärdering.
Tom och Anna i samtal
Mässing och luktärt
Paraplyn, regnrockar och diskussion hos Robin Hood
Påväg till nästa trädgård
Lärarkår från vänster: Tom, Thomas, Bodil och Lena. Linnéa (elev) fick hänga med på ett hörn.
Snygg kombo. Daggkåpa och femtunga
Vi fortsätter med att granska Oz
Rosenböna och rostiga ekrar, också snygg kombo
Undrar vad de kollar på... men dom ser nöjda ut i alla fall.
Tusen och en natt " under luppen"
Regent har upphört för en sekund
Någon har varit vänlig nog att förbereda lite "sten-te" denna gråkalla dag
Beställdes pelargon efter tyget eller vice versa..?..
Japp, då regnar det igen då. Dags för trollskog
Men svampen gillar fukt.
Tom och Bodil tittar och tycker (mest bra saker faktiskt)
Det gör Lena också
Snygg kombo IGEN, troll och granslanor

Den här behöver ingen kombo, "hen" är snygg precis som "hen" är. 
Jag vill avrunda med att ge en uppmaning till alla läsare. Ni som tänkt göra ett återbesök, eller kanske göra ert första besök, gör det snart! Den 30/10 är det för sent! Då river vi hela härligheten och lämnar plats för nästa års kreatörer. Allt har sin tid men minnet av detta äventyr kommer alltid att leva kvar. Men än är det inte slut. Än finns många tillfällen att strosa genom sagornas värld, att inspireras och att njuta av blomsterprakten. Hjärtligt välkomna!

2 kommentarer :

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vill bara instämma i rosandet av trädgårdarna! Jag var tillsammans med vår lilla grupp elever på Eductus trädgårdskurs i Solna (www.eductus.se/solna/park-tradgard ) och besökte dem den 19 september. Alla var mycket imponerade och tyckte allt såg jättespännande ut!

    SvaraRadera