lördag 12 juli 2014

Vattna, vattna och åter vattna

Det ställs höga krav på de personer som blivit utnämnda till skötselansvariga den senaste veckan. Vattenslangen hinner knappt rullas in förrän det är dags att rulla ut den igen. Som alla noterat har solen äntligen kommit och sommarvärmen med den. Vissa tycker att det är för varmt, men jag tillhör skaran som njuter i fulla drag av solen och värmen. Äntligen, säger jag bara.

I trädgårdarna växer det så det står härliga till, och vid mitt besök idag kunde jag bara känna mig glad och nöjd över vad jag såg efter tre veckors frånvaro. Det artar sig ordentligt och ser verkligen jättefint ut. Divanen hos Tusen och en natt såg så inbjudande ut att jag var nära att krypa upp, sparka av mig skorna, hälla upp en kopp äpple the och bara luta mig tillbaka en stund. Jag kunde nästan höra böneutroparen från minareten överrösta sorlet från marknadsplatsen...


Divan hos Tusen och en natt

Divan med marknadsplats och Oz i fonden
Hos Trollkarlen från Oz vinkade vår trogne, och alltid lika glada fågelskrämma välkommen, det var ett kärt återseende. Hans ständiga, men fortfarande ganska blyga följeslagare, plåtmannen, hejade lite försiktigt och lejonet var fortfarande lite skrajset där han låg gömd under regnbågsbänken. Han sa att han sökte efter skugga, fast jag vet bättre än så. Men vi låter honom få den tid han behöver, modet hittar han förr eller senare...
Plåtmannen, fågelskrämman och en liten upptäckare på den gula vägen
Även i det lite "onda" hörnet hos Oz har det växt på sig bra
Ryktet säger att vi har fått en inneboende i Trollskogen. Det ska visst ha flyttat in en padda i tjärnen där. Jag väntade länge på att få hälsa honom/henne välkommen, men vårt möte uteblev. Allt såg dock mycket lugnt och fridfullt ut och även här var det lätt att stanna upp i skuggan och bara njuta.

Mitt ute i skogen eller i centrala Enköping?
Kan vara svårt att avgöra, för nog är det skogskänsla över det här
I väntan på hyresgästen (som för övrigt bor här helt gratis)
Hos Törnrosa, eller Prinsar och prinsessor, var blomsterprakten slående. Det var en explosion av färger och former. Helt sagolikt! ;-)
Utsikt från "sängen" in mot trädgården
Bäcken som forsar fram och bildar ett vitt skum av snötörel
Ja, det var mig, som sagt,  ett sant nöje att vara besökare i våra trädgårdar idag. Under hela tiden jag var där var det alltid andra besökare som strosade runt, diskuterade, fotograferade och berömde. Man blir bara så glad.

Tyvärr måste jag flika in att någon har gått för långt vid sitt besök hos Robin Hood. Eldstaden i Robin Hood´s läger är en del av vår illustration och är inte ämnad att brukas. Vår bok om Robin Hood, lådan som boken låg i och pengapåsarna på repet var alltså inte till för att eldas upp, det var bara rekvisita.

Jag vet att 99,99% av våra fantastiska och trevliga besökare är där för att uppskatta och inspireras av vårt arbete, men visst är det trist med den där lilla promillen som ställer till det.
Låt oss hoppas att detta var en engångsföreteelse och att det inte händer igen.

Det här är vad som finns kvar av vår förvaringslåda till
boken om Robin Hood
Och det här är vad som är kvar av boken och några
av pengapåsarna
Annars är jag mycket nöjd över tillväxten hos Robin Hood. Blåbären är på väg att mogna, bäcken porlar svalkande vid utgången från Sherwoodskogen och ängen blommar med all sin prakt. Jag måste nog snart åka dit igen bara för att det gör mig så glad.
Sommaräng i full mundering
Spegelskog med skugga och grönska
Trädgårdsnävan `Rozanne`som illustrerar vår bäck, blommar för fullt
Glädje kan sammanfatta min visit idag. Jag litar på att ni, trogna och välvilliga Enköpingsbor och turister hjälper oss att hålla koll så det inte händer några fler tråkigheter. Vi är ju så glada för alla besökare och vill ju att det ska se så fint ut som möjligt för alla som kommer och hälsar på. Nu önskar jag er en fortsatt skön sommar, och blir det för varmt för att ligga och sola, kan ni alltid göra en utflykt till Enköping istället. Välkommen!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar